jueves, 4 de noviembre de 2010

Senderisme per la Murta.

Com ja sabeu, avui dia 4 de novembre hem eixit al paratge natural de la Murta, situat al terme de Alzira, per a fer una ruta de senderisme. Estava proposada per als alumnes de 2n de Bartxillerat que tenen l'optativa d'Educació Física (tots obligats i complirem de quina forma més sorprenent) i per alumnes de 3r i 4t d'ESO.
En total erem un grup de 48 alumnes i 3 professors del departament: Quique, David i Antonio. Des de l'entrada al paratge ferem dos grups: un grup agafà l'umbria i s'encaminà cap al pas del Pobre per continuar fins a l'orella de l'Ase per desprès reunir-se amb la resta del grup en la creu del Cardenal, on esmorçarem i prengerem un merescut descans.
A continuació el primer grup tornà per on havia pujat cap el Monestir on quedarem de trobar-nos novament per fer el dinar.
L'altre grup més aguerrit prengué la direcció cap al cavall Bernat pujant pel barranc que està a la dreta del cavall. Una pujada un poquet difícil que requereix algo de trepa, però que tots els alumnes passaren amb excel·lent i s'els donà el preceptiu diploma.
Des del cim del Cavall la baixada va ser més traquila i abans d'arribar al Monestir passarem per la font de la Murta on provaren l'aigua que eixia fresca i bona. A la fi hem fet una ruta de 10 km els que més i de 7 km l'altre grup. Una vegada arribaren al Monestir, dinarem i tornarem a l'autobús.
Haviem fet 5 hores i 30' de senderisme pel paratge de la Murta. Pensem que els alumnes han disfrutat d'aquesta eixida encara que algú, per triar malament el grup en el que tenia que anar va patir un poc més del que tocava. però a la fi tot ha eixit molt bé. Els professors d'Educació Física estem molt contents de tenir tant bons alumnes i tan muntanyers com vosaltres.


Aquesta és la ruta dels alumnes que feren el recorregut més llarg: